lördag 27 juli 2019

- Projekt blöjfri!

Idag har vi startat "Projekt blöjfri"!
Vi har länge försökt få Louie att gå på pottan eller toan, men han totalvägrar. Han blir arg om han inte får ny blöja på sig, och vi har varken haft tid eller ork att ta fajten så det har fått bli blöja...
Men vi har inga planer på ett tag framöver, och jag och Louie har sommarlov.. så nu jäklar! ^^)
Det började imorse efter frukost, istället för att få ny blöja så tog vi bara av nattblöjan och på med kalsonger. Oj oj oj vilka protester!
Han skrek och tjatade efter blöja i ungefär 15min innan han äntligen lugnade ner sig och satte sig i sin stol och tittade på sin padda...
Vi har frågat honom flera gånger om han behöver kissa, att han ska säga till om han behöver kissa, om han inte vill prova sitta på pottan eller toan.. och vi har varje gång fått samma svar: Nej..
Bara blankt Nej...
Vi ringde moster för att visa dom coola kalsongerna med racerbilar på.
Moster: va? Har du coola kalsonger?! Var är blöjan?
Louie: ...... mamma tog den...

Tillslut lyckades jag, efter mycket övertalande, muta honom med chokladlinser för att han ens skulle sätta sig på pottan. Men han skulle ICKE ta av kalsongerna..
Bara en liten stund senare stod han på golvet, och första olyckan skedde..
Men det var ändå 3,5h efter att vi tog blöjan.
Vi sa att det inte var nåt farligt, men att det var därför han skulle säga till och att han ska kissa på pottan eller toan. Han satte sig på pottan en liten stund men han var ju redan färdigkissad.
När han reste sig från pottan ville han ha blöja på sig, men jag sa nej du kan få nya kalsonger eller så kan du gå nakenfis.. Jag hämtade kalsonger och han tog på dom utan bråk.
Nu återstår bara resten av dagen ^^)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar